Aa

Aa

Београд богатији за пет санитетских возила вредних 22,5 милиона

Београд богатији за пет санитетских возила вредних 22,5 милиона

Читај ми

БЕОГРАД - Пет градских институција које се баве заштитом деце, омладине, старих особа, као и особа са инвалидитетом и ометеном у менталном развоју данас су добила нова санитетска возила укупне вредности 22,5 милиона динара.

Возила је обезбедило Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, а њихове кључеве директорима установа данас су уручили ресорни министар Александар Вулин и градоначелник Београда Синиша Мали.

Како је Вулин објаснио, возила ће бити предата на управу и коришћење домовима здравља у Београду, али ће корисници установе којој је возило додељено, имати приоритет у свакодневном животу.

"Једним возилом успели смо да обезбедимо и оне који су у нашем систему, али и оне који то нису. Ово је поклон и помоћ свим грађанима Београда", рекао је Вулин.

Министар је поручио да је одговорна социјална политика коју, како каже, води наша влада и премијер Александар Вучић, јесте политика која на првом месту води рачуна о свакодневном животу сваког од наших суграђана.

"Како иде боље, како је буџет пунији, како више зарађујемо и имамо боље доприносе, можемо боље да улажемо у социјалну заштиту. Наставићемо са улагањем у социјалну заштиту. Обим права социјалне заштите се ни на који начин неће смањивати. Напротив, биће повећана", рекао је Вулин.

Он је додао да очекује до краја године, када буду донети одговарајући закони, да се уведе институција 13. дечијег додатка за средњошколце, као и за 50 одсто већи додатак за децу са инвалидитетом.

"Све што зарадимо, како год нам иде боље, тако ће то осетити, на првом месту категорије којима је помоћ потребна", рекао је Вулин.

Градоначелник Београда Синиша Мали констатовао је да смо хумани и велики као град и људи по ономе колико помажемо онима којима је наша брига и помоћ најпотребнија и истакао да је зато набавка санитетских возила веома важна, јер унапређује рад оних институција које се баве бригом о нашим угроженим суграђанима.

"Тиме показујемо да заједно са Владом Србије и Министарством за рад можемо неке ствари у нашем граду да променимо. Ово је пример одговорне социјалне политике града који спроводимо протекле три године", рекао је Мали.

Град је обезбедио личне пратиоце за 310 деце са сметњом у развоју, персоналне асистенте за 50 особа са инвалидитетом, 25 клубова за старије...

"То је пример како бринемо о онима којима је наша брига најпотребнија и од те политике нећемо одустати", поручио је Мали.

Директорка Геронтолошког центра Београд Сузана Мишић захвалила је у име те институције министру и градоначелнику на новом возилу, додајући да је то прво ново возило после 30 година које је додељено том центру.

"Геронтолошки центар Београд после 30 година први пут је добио ново, безбедно возило за транспорт корисника којима је потребна заштита заштита. Имамо 1.200 корисника и велики број њих је у веома лошем здравственом стању, и фрекфенција превоза на дневном нивоу је веома велика", указала је Мишић на значај новог возила.

Нова возила добили су Центар за заштиту одојчади, деце и омладине Београд, Геронтолошки центри Београд и Младеновац, Дом за децу и омладину ометену у менталном развоју Сремчица и Дом за одрасла инвалидна лица Београд.