Aa

Aa

Барошевић посетила Савез слепих Војводине

Барошевић посетила Савез слепих Војводине

Барошевић посетила Савез слепих Војводине

Читај ми

Помоћник министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић посетила је Савез слепих Војводине, где се састала са председником Савеза Велибором Пилићем и председницима 13 локалних удружења слепих и слабовидих у Војводини.



Тема састанка било је усаглашавање програмских активности за наредну годину.



Барошевић је овом приликом истакла претходне активности Министарства тј. финансијске подршке Савезу слепих Војводине који се односе се на набавку Брајевих штампача, реконструкцију објекта у виду унутрашњих грађевинских радова и опремања просторија канцеларијском и техничком опремом, као и прилагођавању објекта стандардима енергетске ефикасности.



Целокупна подршка коју Министарство пружа Савезу слепих Војводине и локалним организацијама,  реализована је путем Програмског конкурса за унапређење положаја особа са инвалидитетом у износу од 8.715.000 динара, чиме је дат велики допринос у обезбеђивању бољих услова и положаја за рад Савеза и локалних организација и њихових чланова.



Сектор за заштиту особа са инвалидитетом Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања наставиће да пружа подршку особама са инвалидитетом и на тај начин доприноси њиховом бољем положају, као и да преданим и континуираним радом ствара Србију без баријера!