Aa

Aa

Барошевић: Особе са инвалидитетом равноправни у свим сферама друштва

Барошевић: Особе са инвалидитетом равноправни у свим сферама друштва

Барошевић: Особе са инвалидитетом равноправни у свим сферама друштва

Читај ми

Помоћница министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић отворила је семинар „Примена и планирање спортско рекреативних активности са учесницима особама са инвалидитетом“ у Новом Саду, где је истакла да је овај семинар веома важан јер утиче на подизање свести и стварање механизама за бољу укљученост особа са инвалидитетом у спорт.

 

„Част ми је да смо данас у Новом Саду, мом родном граду, који на челу са градоначелником Милошем Вучевићем и његовим тимом, улаже велики напор у циљу унапређења положаја особа са инвалидитетом, и представља светао пример једнаког, приступачног и равноправног друштва“, рекла је Биљана Барошевић.

 

Барошевић је навела да Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, на челу са проф. др Даријом Кисић Тепавчевић, пружа континуирану подршку савезима и удружењима који окупљају особе са инвалидитетом.

 

Према речима помоћнице министра, Министарство у сарадњи са Националном организацијом особа са инвалидитетом Србије, реализује кампању „СРБИЈА БЕЗ БАРИЈЕРА” у оквиру које промовише остварене резултате који за циљ имају унапређење положаја особа са инвалидитетом, као што су постављање рампи на објектима јавне намене, реконструкције и опремања објеката за особе са инвалидитетом, обележавање значајних датума инвалидског покрета и слично. 

 

„Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања ће и у наредном периоду пружати подршку удружењима особа са инвалидитетом и на тај начин заједнички радити на стварању једнаких могућности за све грађане Србије“, поручила је Барошевић. 

 

Семинар је организовао Стонотениски клуб особа са инвалидитетом „Тврђава 021“ чији рад карактерише посвећеност и труд у реализацији конкретних активности намењених особама са инвалидитетом, а освојене медаље доказ су да мотивација и истрајности представљају предуслов за успех, навела је Барошевић.