Aa

Aa

Барошевић на отварању реконструисаног објекта Удружења за помоћ недовољно развијеним особама „Плава птица“ у Кули

Барошевић на отварању реконструисаног објекта Удружења за помоћ недовољно развијеним особама „Плава птица“ у Кули

Барошевић на отварању реконструисаног објекта Удружења за помоћ недовољно развијеним особама „Плава птица“ у Кули

Читај ми

Помоћник министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић присуствовала је свечаном отварању реновираног објекта за Домски смештај одраслих особа са менталним тешкоћама “Милева Агић“ у Кули.


„ Велико ми је задовољство што сам у прилици да будем данас са вама у просторијама реконструисаног Дома који ради у оквиру Удружења „Плава птица“. Посебно што је овај објекат од изузетног значаја за целу заједницу, али и јер је јединствен у Р. Србији. Ово је једини Домски смештај који је финансиран од стране локалне самоуправе, пружалац услуга је Удружење особа са инвалидитетом, а реконструисан је захваљујући средствима Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања“, рекла је Барошевић.

 

Помоћник министра је истакла да је Сектор за заштиту особа са инвалидитетом Министарства,, подржао Удружење за помоћ недовољно развијеним особама „Плава птица“ Кула, средствима за адаптацију простора и набавку техничке опреме. „Министарство је кроз три пројектна циклуса, од 2018. године до 2022. године за ове намене издвојило 3.384.272. динара“, нагласила је Барошевић.

 

Барошевић је рекла  да је захваљујући средствима Министарства, Сектору за особе са инвалидитетом објекат, Дом  реконструисан и адаптиран, чиме су створени бољи услови за све чланове удружења, које је највећи пружалац услуга социјалне заштите у Србији. Она је додала да  Домски смештај има 250 корисника и 50 стручних радника и сарадника на реализацији програма.

 

„ На територији Општине Кула постоји 6 удружења, којима је у овој години опредељено 1.034.500 динара за реализацију различитих програма, који имају за циљ унапређење положаја особа са инвалидитетом уз пуно и равноправно учешће у животу заједнице. То је само један од видова како ми заједно градимо Србију без баријера“, рекла је Барошевић.

 

 

Свечаном отварању Дома „Плава птица“ присуствовали су, поред помоћника министра Биљане Барошевић, председник општине Кула Дамјан Миљанић, Иванка Јовановић извршна директорка НООИС-а, Татјана Стојшић Петковић председница НООИС-а и  Марко Кошутић директор Удружења за помоћ ментално недовољно развијеним особама  „Плава птица“ Кула.