Aa

Aa

Апел установама социјалне заштите за смештај корисника

Апел установама социјалне заштите за смештај корисника

Апел установама социјалне заштите за смештај корисника

Читај ми

Због тренутне епидемиолошке ситуације у Србији изазване вирусом COVID-19, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић још једном је апеловао на надлежне, али и кориснике у установама социјалне заштите за смештај корисника, да се придржавају свих превентивних мера за заштиту од вируса које је донео Кризни штаб за борбу против корона вируса, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања као и савета епидемиолога.

 

„Ношење маски, редовна дезинфекција установа, као и поштовање Инструкције о реализацији посета коју је донело ово Министарство и Наредбе о забрани посета и ограничењу кретања у објектима установа за смештај коју је донело Министарство здравља, су мере које се заиста морају поштовати уколико желимо да сачувамо животе наших грађана који се налазе у овим установама. Они спадају у најугроженије категорије становништва и брига о њима је од великог значаја. С обзиром на то да смо од марта поштовали мере како бисмо заштитили кориснике, молим све још једном да се истих придржавају и даље. Корисници увек могу путем видео позива да разговарају са људима ван установе у којој бораве, или уколико постоји потреба одређених органа такође тим путем могу да обаве разговоре са људима у установама“, рекао је Ђорђевић.

 

Како је министар навео, улазак трећих лица у установе могао би да угрози животе корисника, те је још једном подсетио да се комуникација корисника са родбином и пријатељима може организовати и путем видео позива преко Вибер апликације, али и путем видео конференцијских позива, чиме ће се такође утицати на бољу заштиту и спречавање додатног ширења вируса корона.

 

„Здравље грађана Републике Србије је најбитније. Влада Србије све мере доноси у циљу њихове боље и квалитетније заштите. Донете мере се морају поштовати, јер њихова примена има само једну сврху, а то је да сачувају животи наших грађана“, истакао је министар.