Aa

Aa

Активиран бесплатан број за пријаву рада „на црно“ - 0800 300 307

Активиран бесплатан број за пријаву рада „на црно“ - 0800 300 307

Читај ми

У склопу пројекта „Реци НЕ раду на црно“, који спроводи Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, а чију је реализаију финансијски подржала Амбасада Краљевине Норвешке у Београду, активирана је бесплатна телефонска линија за пријаву рада „на црно“.

Грађани Србије могу анонимно, позивом на број 0800 300 307 да пријаве уколико су радно ангажовани без закљученог уговора о раду, као и сваку другу незаконитост у раду.

 

Министар Зоран Ђорђевић позвао је све којима су ускраћени основни принципи достојанственог рада да траже своја законска права и пријаве рад „на црно“.

 

„Од нелегалног рада штету имају сви – држава, послодавци који раде у складу са законом, а нарочито радници који губе социјалне бенефиције. Зато охрабрујем све грађане да пријаве уколико раде без уговора о раду и нису пријављени на обавезно социјално осигурање. За овакве прекршаје санкције ће сносити искључиво послодавци, не и радници који су радили на црно. Министарство којим руководим одлучно је у борби за заштиту права радника и омогућавање здравог окружења за послодавце, са циљем да Србија буде уређена земља, раме уз раме са земљама ЕУ”, поручио је министар Ђорђевић.

 

У склопу пројекта планиране су бројне активности, укључујући појачан рад Инспектората за рад на терену и едукативне радионице широм Србије.

 

Више информација о пројекту налазе се на вебсајту https://recineradunacrno.rs/

Kао и на друштвеним мрежама

https://www.facebook.com/neradunacrno/ и https://www.linkedin.com/company/reci-ne-radu-na-crno/.