Aa

Aa

2.100 радника за 700.000 корисника социјалне помоћи

2.100 радника за 700.000 корисника социјалне помоћи

Читај ми

ТРСТЕНИК - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин изјавио је данас у Трстенику, приликом посете тамошњем Центру за социјални рад, да 2.100 радника центара у Србији, брине о чак 700.000 корисника социјалне помоћи, и да Србија треба на то да буде веома поносна.

"Први пут у последњих тридесетак година, можемо да им поделимо службене легитимације, и да као службена лица могу да раде свој посао. Бескрајно сам поносан на све људе који раде у социјалној заштити. Око 2.100 људи брине око 700.000 корисника социјалне помоћи, док око 14.000 запослених у целом нашем министарству, брине око три милиона људи у Србији", рекао је Вулин.

Он је напоменуо да је то рад због којег Србија треба и може да буде поносна.

"Социјални радник је ту када је најтеже, и да препозна проблем пре него што се деси, али и да решава његове последице. Социјални радници су људи који читав свој живот посвете другима и за то врло ретко добијају захвалност. Можда је то управо начин да кроз легитимације, и побољшање материјалног положаја, покажемо колико нам је стало", рекао је Вулин.

Министру за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, у Центру за социјлани рад у Трстенику је уручена и захвалница за рад.