Aa

Aa

В.д. помоћнице министра Јована Миловановић са представницима немачких партнерских организација

В.д. помоћнице министра Јована Миловановић са представницима немачких партнерских организација

Читај ми

В.д. помоћнице министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Сектору за међународну сарадњу, европске интеграције и пројекте Јована Миловановић састала се са представницима немачких организација које имају вишегодишњу успешну сарадњу у областима надлежности Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

    Састанку су присуствовали представници амбасаде Савезне Републике Немачке, Немачке организације за међународну сарадњу (GIZ), Немачке развојне банке (KfW), oрганизације HELP, затим Arbeiter-Samariter-Bund (ASB), као и организације CARE International Balkans и Caritas.  

    На састанку се разговарало о актуелним заједничким пројектима, активностима и мерама које је неопходно предузети како би се ови веома важни пројекти ефикасно и ефективно реализовали, као и о плановима за будућу сарадњу.

    В.д. помоћнице министра Јована Миловановић истакла је да је немачка билатерална помоћ од велике важности за Републику Србију, посебно у областима запошљавања и стручног оспособљавања младих, социјалног предузетништва, јачања квалитета социјалних услуга, социјалне инклузије, борбе против дискриминације и насиља, као и у областима јачања капацитета и инфраструктуре локалних заједница погођених мигрантском кризом. Такође, информисала је немачке партнере о плановима и приоритетима Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања за наредни период, а разговарано је и о начинима за сарадњу у областима од заједничког интереса.

    Закључено је да је неопходно да се настави са активностима координације свеукупне донаторске помоћи и да ће Министарство ускоро својим партнерима доставити предлоге конкретних области и активности у циљу даљег унапређења заједничке сарадње.