САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ Отварање изложбе: „ГОВОРИМ ТИ СЛИКОМ“

Читај ми

В.д. помоћника министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић је у Изложбеном холу Народне банке Србије свечано отворила изложбу „ГОВОРИМ ТИ СЛИКОМ“  Арт терапија - комуникација кроз сликање.

 

Изложба представља ретроспективу шестогодишњег континуираног рада деце, младих и особа са аутизмом, чланова Друштва за подршку особама са аутизмом Града Новог Сада, док је Министарствo за рад, запошљавање, борачка и социјална питања кроз финансирање програма Савеза удружења Србије за помоћ особама са аутизмом, чије је ово друштво члан, обезбедило средства за реализацију активности у оквиру ликовне радионице „Арт терапија-комуникација кроз сликање“.

 

Изложба је била и прилика да чланови Друштва покажу резултат креативног рада особа са аутизмом и да најшира јавност упозна њихов стваралачки потенцијал, разуме различитост изражавања снажних осећања, једнаке потребе и жеље, и сликарство као језик прихватања.

 

На Свечаном отварању, в.д. помоћника министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Биљана Барошевић се обратила присутнима у име министра Зорана Ђорђевића и истакла значај сарадње са удружењима која пружају подршку особама са аутизмом.

 

„Сарадња у претходном периоду била је изузетно добра, а остварени резултати, говоре томе у прилог“, нагласила је Биљана Барошевић и изразила наду да ће у будућности партнерство Министарства и Савеза удружења Србије за помоћ особама са аутизмом чији је члан Друштво за подршку особама са аутизмом Града Новог Сада бити још продуктивније.

 

В.д. помоћника министра Биљана Барошевић још једном је истакла да је наш заједнички задатак уклањање свих препрека које онемогућавају не само партиципацију особа са аутизмом у друштвеним збивањима, већ и њихов пун допринос заједници чији су равноправни чланови.


 

Изложба је донаторског карактера и средства прикупљена донацијама биће коришћена искључиво за децу, младе и особе са аутизмом за наставак арт терапије, као и за подизање капацитета удружења.

 

Овом изложбом Друштво даје свој скроман допринос и подршку у промоцији Новог Сада - Омладинске престонице Европе ОПЕНС 2019  и Новог Сада Европске престонице културе 2021.

 

Изложбу можете посетити у Изложбеном холу Народне банке Србије, Немањина број 17 у Београду,  од 10. до 24. априла 2018.  радним данима од 10 до 18 часова.