Помоћник министра Саша Трандафиловић посетио едукативно-психолошке радионице за децу и младе особе са дистрофијом

Помоћник министра Саша Трандафиловић посетио едукативно-психолошке радионице за децу и младе особе са дистрофијом

Читај ми

Помоћник министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Саша Трандафиловић, посетио је данас на Сребрном језеру едукативно-психолошке радионице за децу и младе особе са дистрофијом у оквиру другог модула пројекта „Едукација и активација деце и младих особа са дистрофијом“ који је реализован уз финансијску подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

         Том приликом, Трандафиловић је рекао да Република Србија, као социјално одговорна држава, у сваком сегменту подржава активности усмерене ка заштити особа са инвалидитетом као једне од најрањивијих категорија становништва.

Он је нагласио да се те активности у оквиру Министарства за рад превасходно спроводе кроз законодавну активност, којом се усаглашавају различити прописи и у њих уграђује сегмент заштите особа са инвалидитетом, уз поштовање принципа „Ништа о нама без нас“. Трандафиловић је подсетио да су заједнички донети прописи који се односе на употребу знаковног језика, кретање уз помоћ пса водича, факсимил за лица која нису у могућности да се самостално потпишу као и низ прописа из других области (образовање, здравље, саобраћај, грађевински прописи…)

Такође, он је истакао да Министарство кроз финансијску подршку удружењима особа са инвалидитетом, како на републичком нивоу, тако и на локалном нивоу, покушава да унапреди положај свих особа са инвалидитетом, па тако и особа са мишићном дистрофијом.

Трандафиловић се захвалио Савезу дистрофичара Србије на одличној сарадњи која је током протеклих година дала значајне резултате.

Савез дистрофичара Србије основан је 1968. године и у свом саставу има 16 покрајинских, окружних и градских организација и око 1800 регистрованих чланова. Пројекат обухвата децу и младе особе са дистрофијом  као и њихове родитеље и чланове породица.