Aa

Aa

Обележавање Међународног дана сећања на жртве Холокауста

Обележавање Међународног дана сећања на жртве Холокауста

Обележавање Међународног дана сећања на жртве Холокауста

Читај ми

Изасланик председника Републике Србије Александра Вучића и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић, поводом обележавања Међународног дана сећања на жртве Холокауста, предводиће централну државну церемонију 27. јануара 2023. године у 11 часова, код Споменика жртвама геноцида у Другом светском рату, који се налази у оквиру комплекса некадашњег концентрационог логора на Старом сајмишту у Београду.

 

Министар Селаковић, као изасланик председника Републике Србије, уз највише војне и државне почасти положиће венац и обратити се присутнима.

 

Централној државној церемонији одавања почасти, присуствоваће грађани који су преживели Холокауст, потомци жртава, некадашњи заточеници логора смрти у Другом светском рату, представници Народне скупштине Републике Србије и Владе Србије, Министарства одбране и Војске Србије,  као и представници Града Београда, Јеврејске заједнице у Републици Србији, Националног савета Ромске Националне мањине, Меморијалног центра Старо сајмиште, Музеја жртава геноцида, чланови дипломатског кора, удружења која негују традиције ослободилачких ратова Србије и грађани.