Обележавање Међународног дана људских права

Обележавање Међународног дана људских права

Обележавање Међународног дана људских права

Читај ми

Поводом обележавања Међународног дана људских права, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић, заједно са амбасадорком НР Кине у Р. Србији Њ.Е. госпођом Чен Бо, доделиће награде добитницима на Конкурсу „Ј=ДНАКИ“ и Фото-конкурсу „СРБИЈА БЕЗ БАРИЈЕРА“. Ови конкурси резултат су заједничког рада Сектора за заштиту особа са инвалидитетом Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Р. Србије и Националне организације особа са инвалидитетом Србије – НООИС. 

 

Наведени догађај биће организован у суботу, 10. децембра 2022. године у 12 часова у Народном музеју у Београду, Трг републике 1а.

 

Том приликом, присутнима ће се обратити министар Никола Селаковић, амбасадорка НР Кине у Р. Србији Њ.Е. гђа. Чен Бо, као и извршна директорка Националне организације особа са инвалидитетом Србије Иванка Јовановић и директорка Народног музеја мр Бојана Борић-Брешковић.

 

Током 2021. године у Народном музеју у Београду уз подршку Сектора за заштиту особа са инвалидитетом Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије постављена је електронска платформа за особе са инвалидетом. На тај начин најстарија културна установа у Србији постала је доступна свим грађанима.


Уколико сте заинтересовани да испратите догађај, молимо вас да ваше акредитације (име, презиме, бр. личне карте, назив редакције) пошаљете на електронску пошту press@minrzs.gov.rs, најкасније до петка, 9. децембра до 13 часова.