Обележавање годишњице смрти палог борца Стојадина Мирковића

Обележавање  годишњице смрти палог борца Стојадина Мирковића

Обележавање годишњице смрти палог борца Стојадина Мирковића

Читај ми

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић предводиће церемонију полагања венаца и одавања почасти  поводом обележавања годишњице од смрти пaлог борца Стојадина Мирковића, 30. септембра 2019. године у 11 часова код споменика палом борцу Стојадину Мирковићу  у месту Доње Лесковице, код Ваљева .

 

Поред државног секретара венце ће положити и одати почаст чланови породице палог борца Стојадина Мирковића, представници града Ваљева, удружења  и грађани опредељени за неговање традиција ослободилачких ратова Србије. 


 

Стојадин Мирковић је  рођен у месту Горње Лесковице код Ваљева, 1972. године.  29. септембра 1991. године  погинуо је у Беденику код Нове Раче, не желећи да се повуче са положаја. Војник Стојадин Мирковић положио је живот током одбране војног складиста касарне у Беденику које је 29.септембра 1991. године дигао у ваздух народни херој мајор Милан Тепић .После четири године од погибије његови посмртни остаци су допремљени  и сахрањени уз војне почасти у родном месту. Постхумно је одликован највећим градским признањем „Септембарском повељом“ и Орденом за заслуге у области одбране и безбедности. Спомен биста, њему у част, откривена је у дворишту Основне школе у месту Горње Лесковице.