Oбележавање Данa устанка у Другом светском рату

Oбележавање Данa устанка у Другом светском рату

Oбележавање Данa устанка у Другом светском рату

Читај ми

Крупањ, Бела Црква – Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Миодраг Капор предводиће државну церемонију полагања венаца и одавања почасти  поводом обележавања Данa устанка у Другом светском рату, која ће се одржати 7. јула 2021. године у 11 часова у оквиру спомен-комплекса у Белој Цркви крај Крупња код споменика Жикици Јовановић-Шпанцу.

 

Венце ће поред државног секретара, положити и делегација Министарства одбране и Војске Србије, председник Општине Крупањ, представници СУБНОР-а Србије као и удружења и грађани.

 

Након церемоније полагања венаца и одавања почасти, уследиће обраћања представника Општине Крупањ, СУБНОР-а Србије и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, као и пригодан уметнички програм. 

 

 

Дан устанка народа Србије био je државни празник у Социјалистичкој Републици Србији, који се обележавао сваког 7. јула. Дан устанка обележавао је годишњицу оружане акције Рађевачке партизанске чете Ваљевског партизанског одреда, 7. јула 1941. године у Белој Цркви код Крупња. Од 2013. године обележава се у саставу Државног програма обележавања годишњица историјских догађаја ослободилачких ратова Србије.