Обележавање 92. годишњице смрти војводе Степе Степановића

Обележавање 92. годишњице смрти војводе Степе Степановића

Обележавање 92. годишњице смрти војводе Степе Степановића

Читај ми

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Миодраг Капор предводиће сутра, 27. априла 2021. године у 11 часова на Градском гробљу у Чачку, државну церемонију одавања почасти и полагања венаца поводом обележавања 92. годишњице смрти војводе Степе Степановића.

 

Организатор комеморативне свечаности је Одбор Владе Републике Србије за неговање традиција ослободилачких ратова Србије у сарадњи са Министарством одбране,  Моравичким управним округом и Градом Чачком.

 

Венце ће на гроб прослављеног војсковође положити и представници Министарства одбране и Војске Србије, представници Моравичког управног округа, градоначелник Милун Тодоровић, као и представници невладиних организација опредељених за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.

 

 

Војвода Степа Степановић (1856-1929.) био је један од најзначајнијих војних заповедника у Србији током ослободилачких ратова између 1912. и 1918. године. Његови највећи успеси на бојном пољу биле су битке на Једрену 1912. и битка на Церу 1914. године.

 

Допринос војводе Степе Степановића победи српске војске у Балканским и Првом светском рату био је немерљив. Био је носилац великог броја високих српских и страних одликовања.

 

Војвода Степа Степановић умро је у Чачку 27. априла 1929. године.