Oбележавање 77. годишњице од избијања антифашистичког устанка у Другом светском рату

Oбележавање 77. годишњице од избијања антифашистичког устанка у Другом светском рату

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић предводиће, у суботу 7. јула 2018. године у 11 часова, државну церемонију полагања венаца и одавања почасти поводом обележавања 77. годишњице од избијања антифашистичког устанка у Другом светском рату у оквиру спомен-комплекса у Белој Цркви (Крупањ) код споменика Жикици Јовановић-Шпанцу.

 

Венце ће поред министра, положити и делегација Министарства одбране и Војске Србије, председник Општине Крупањ, представници СУБНОР-а Србије као и удружења и грађани.

Након церемоније полагања венаца и одавања почасти министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић обратиће се присутнима.

 

Дан устанка народа Србије био државни празник у Социјалистичкој Републици Србији, који се обележавао сваког 7. јула. Дан устанка обележавао је годишњицу оружане акције Рађевачке партизанске чете Ваљевског партизанског одреда, 7. јула 1941. године у Белој Цркви код Крупња. Од 2013. године обележава се у саставу Државног програма обележавања годишњица историјских догађаја ослободилачких ратова Србије.