Обележавање 104. годишњице Дана примирја у Првом светском рату на Српском војничком гробљу у Битољу у Северној Македонији

Обележавање 104. годишњице Дана примирја у Првом светском  рату на Српском војничком гробљу у Битољу у Северној Македонији

Обележавање 104. годишњице Дана примирја у Првом светском рату на Српском војничком гробљу у Битољу у Северној Македонији

Читај ми

Поводом обележавања 104. годишњице Дана примирја у Првом светском рату, помоћница министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић, у име Одбора за неговање традиција ослободилачких ратова Србије, предводиће државну делегацију Владе Републике Србије 11. новембра 2022. године у 11 часова, на Српском војничком гробљу у граду Битољу у Републици Северној Македонији.

 

Церемонији ће присуствовати и представници Министарства одбране и Војске Србије, кадети Војне академије, представници и студенти Криминалистичко-полицијског универзитета, представници Владе Републике Северне Македоније, представници српске заједнице у Републици Северној Македонији, удружења опредељена за неговање традиција ослободилачких ратова из Србије и Северне Македоније и представници дипломатских мисија у Републици Северној Македонији. 

 

Организатор церемоније је Одбор Владе Републике Србије за неговање традиције ослободилачких ратова Србије заједно са Амбасадом Републике Србије у Републици Северној Македонији. У оквиру церемоније полагања венаца и одавања почасти планирано је протоколарно обраћање.

 

Истог дана биће организоване церемоније полагања венаца и одавања почасти на српским војничким гробљима у местима Бач, Добровени, Живојно и Скочивир.

 

 

Дан примирја у Првом светском рату обележава се у читавом свету државним манифестацијама које се одржавају 11. новембра тачно у 11.00 часова када је 1918. године на снагу ступило примирје у Првом светском рату.