OБЕЛЕЖАВАЊЕ 103. ГОДИШЊИЦЕ ОД ЦЕРСКЕ БИТКЕ

OБЕЛЕЖАВАЊЕ 103. ГОДИШЊИЦЕ ОД ЦЕРСКЕ БИТКЕ

Читај ми

НАЈАВА ДОГАЂАЈА

Teкериш, Лозница – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић предводиће државну церемонију 19. августа 2017. године у 11 часова у оквиру спомен-комплекса „Церска битка“ у месту Текериш код Лознице поводом обележавања 103. годишњице од Церске битке.

Церемонија подразумева полагање венаца и одавање почасти, пригодан уметнички програм и протоколарна обраћања.

Организатор државне церемоније је Влада Републике Србије - Одбор за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.

Код спомен-костурнице у Текеришу венце ће такође положити представници Министарства одбране и Војске Србије, Града Лознице, Шапца, Општине Крупањ као и представници бројних удружења и грађана oпредељених за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.

*
* *

Церска битка, који се одиграла током августа 1914. године, представља једну од најзначајнијих и највећих победа Српске војске у читавом току Првог светског рата. То је, истовремено, и блистав пример тактички добро осмишљене и остварене војне операције.

Остваривши победу у знаменитој Церској бици припадници Српске војске предвођени генералом Степом Степановићем пружили су пример безмерне храбрости и патриотизма који је остао уткан у колективну свест нације све до наших дана.