Национална конференција „Жене из руралних крајева – равноправне грађанке Србије“

Национална конференција „Жене из руралних крајева – равноправне грађанке Србије“

Читај ми

Поштоване колегинице и колеге,

Позивамо вас да, поводом Међународног дана жена, 8. марта, са почетком у 09.00 часова, у Палати Србија, сала “Београд“, (Булевар Михајла Пупина 2, источни улаз), присуствујете Националној конференцији „Жене из руралних крајева – равноправне грађанке Србије“, коју организује Министарство за рад, запошљавање, борчка и социјална питања.

 

На конференцији ће говорити председница Владе Србије Ана Брнабић,  председница Народне скупштине Маја Гојковић, , министар за рад, запошљавање, борачка и социјална потања Зоран Ђорђевић, министарка без портфеља задужена за демографију и популациону политику Славица Ђукић Дејановић, заменица шефице УН агенције за жене за Европу и Централну Азију Сабина Фрејзер и амбасадор Делегације Европске уније у Србији Сем Фабрици, као и директорка Фонда за пензијско и инвалидско осигурање Драгана Калиновић и помоћница Министра привреде Катарина Обрадовић Јовановић.

 

Поред представника државе и међународних организација учествоваће и представнице жена из руралних крајева које ће имати прилику да на конференцији изнесу своје проблеме са којима се сусрећу, а Министарство ће представити резултате у односу на препоруке невладиних и међународних организација. Учествовањем представника надлежних институција обезбедиће се дијалог и могућност да се добију одговори о тренутном стању легислативе која таргетира жене на селу.

 

Изјаве за новинаре предвиђене су након уводних обраћања учесника конференције, око 10.00 часова.

Молимо представнике медија да се oбавезно акредитују због процедуре уласка у објекат (име, презиме и број личне карте), најкасније до четвртка, 8. марта, до 8:00 часова, на адресу press@minrzs.gov.rs или на бројеве телефона: 011/311-7081; 064/8622-148.