Министар Вулин у Краљеву потписује Споразум о сарадњи са „Човекољубљем“ и Центром за социјални рад

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања - слика вести

Министар Вулин у Краљеву потписује Споразум о сарадњи са „Човекољубљем“ и Центром за социјални рад

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, директор Добротворне фондације Српске православне цркве „Човекољубље“, Драган М. Макојевић, и директорка Центра за социјални рад Краљево, Светлана Дражевић, пoтписаће у уторак, 29. марта 2016. године, у 16:00 часова, у просторијама Центра за социјални рад у Краљеву (насеље Моше Пијаде, бр. 26a), Споразум о сарадњи између Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије, Добротворне фондације Српске православне цркве „Човекољубље“ и Центра за социјални рад Краљево. Споразум ће омогућити реализацију пројекта преко кога ће „Човекољубље“, у сарадњи са организацијом Catholic Relief Service (CRS), обезбедити 52,5 милиона динара намењених мигрантима и нашим грађанима из категорије социјално угрожених.

Уз помоћ Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије пружање финансијске подршке мигрантима и нашим најугроженијим породицама биће реализовано кроз платне картице Поштанске штедионице.
За социјално угрожено становништво општине Краљево обезбеђено је пет милиона динара, и то за избегла и интерно расељена лица, кориснике социјалне помоћи, дечијег додатка и додатка за помоћ и негу другог лица. Платне картице ће добити око 800 породица из ове општине − већина једнократну помоћ у износу од 5.000 динара, док ће породице са три и више деце добити по 10.000 динара.