Конференција ”Солидарност и сарадња – Жене лидери и свет после пандемије”

Конференција ”Солидарност и сарадња – Жене лидери и свет после пандемије”

Конференција ”Солидарност и сарадња – Жене лидери и свет после пандемије”

Читај ми

Конференција ”Солидарност и сарадња – Жене лидери и свет после пандемије” одржаће се 20. августа у Београду са почетком у 16 часова.

 

Ово је друга по реду конференција коју организује Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања,  међутим због епидемије корона вируса, ове године конференција ће бити онлајн.

 

Домаћин конференције је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, док је модераторка доскорашња повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић.

 

Своје учешће до сада су потврдили председница Републике Српске Жељка Цвијановић, директорка телевизије Пинк 3 Ксенија ВучићАмина Мохамед, кенијска политичарка и кандидаткиња за директора Светске трговинске организације, као и Елеонора Митрофанова, изваредни и опонумоћени амбасадор Руске Федерације, стални представник Руске Федерације у при Унеску од 2009-2016 године и прва жена на позицији заменице министра иностраних послова Руске федерације.

 

Сви заинтересовани конференцију могу пратити уживо на следећем линку: https://youtu.be/Y4dHPhepq1Q .

 

Конференција ”Солидарност и сарадња – Жене лидери и свет после пандемије”  је део овогодишње кампање солидарности и сарадње.

 

На предлог Министарства за рад, запошљавање социјална и борачка питања, година 2020. проглашена је одлуком Владе Републике Србије за Годину солидарности и сарадње.

 

Ова конференција се организује са намером да се истакне колико је значајна улога жена које су доносиоци одлука за друштвено-политички прогрес, економски и одрживи развој као и за стабилност једне земље. Жеља организатора је да се овом приликом такође афирмише и допринос свих жена које су својим деловањем показале важност солидарности за боље решавање кризних ситуација током пандемије вируса COVID-19.