Државни секретар Нерић на представљању дигиталне платформе за саветовање породица особа са аутизмом

Читај ми

Поводом Светског дана особа са аутизмом, државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић присуствовао  је представљању јединствене дигиталне платформе за саветовање породица особа са аутизмом, „Саветовалиште“ и том приликом истакао да ово министарство даје подршку Савезу удружења Србије за помоћ особама са аутизмом, као и другим удружењима.
„Подржали смо овај пројекат кроз Програмски конкурс за унапређење положаја особа са инвалидитетом у Републици Србији и желимо да кроз наставак сарадње са самим удружењем и буџетирањем допринесемо да пројекат и у наредним годинама буде одржив. Сврха овога је да олакша и учини бољим живот особа са аутизмом и њихових породица “.

 

Министарство је за потребе реализације активности „Online саветовалиште“ уз помоћ које ће родитељи особа са аутизмом бесплатно моћи да закажу онлајн сесије са изабраним психолозима, дефектолозима, лекарима, социјалним радницима и правницима обезбедило средства кроз програмски конкурс  за унапређење положаја особа са инвалидитетом у Републици Србији у 2018. години.

 

У складу са слоганом Савеза Аутизам Европе „Срушимо баријере за аутизам заједно“, родитељи и чланови породице ће, без обзира где се налазе у Србији, бити у прилици да добију неопходне савете и подршку у свакодневним изазовима.

„Саветовалиште” је прва дигитална платформа овог типа и једно је од решења настало из сарадње Савеза удружења Србије за помоћ особама са аутизмом и компаније Vip mobilе.