Државни секретар Ненад Нерић на Конференцији поводом завршетка пројекта „Подршка локалним заједницама у одговору на избегличку кризу”

Државни секретар Ненад Нерић на Конференцији поводом завршетка пројекта „Подршка локалним заједницама у одговору на избегличку кризу”

Читај ми

Дана 17. августа 2017. године са почетком у 11:00 часова одржана је Конференција поводом завршетка пројекта ”Подршка локалним заједницама у одговору на избегличку кризу” у организацији Фондације Ана и Владе Дивац. У име Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, државни секретар Ненад Нерић нагласио је да је пројекат подршке локалним заједницама у одговору на избегличку кризу, који реализује Фондација Ана и Владе Дивац, уз финансијску подршку Америчке агенције за међународни развој УСАИД, изузетно значајан, имајући у виду терет које су поднеле општине на мигрантској рути – Шид, Суботица, Прешево, Димитровград, Тутин, Сјеница и Лајковац.

”Поносни смо на модел сарадње који смо успоставили током ове мигрантске кризе са локалним и међународним хуманитарним организацијама, а Фондацију Ана и Владе Дивац препознајемо као једног од кључних партнера. Америчка агенција за међународни развој УСАИД у Србији годинама уназад пружа подршку кроз низ пројеката у различитим областима, на чему смо веома захвални“, изјавио је државни секретар Ненад Нерић.

Влада Републике Србије наставиће да пружа подршку општинама и градовима погођеним мигрантском кризом, у сталној смо комуникацији са представницима локалних заједница, како бисмо помогли у сваком сегметну у коме је подршка неопходна.