Државни секретар Негован Станковић са амбасадором Р. Француске о заједничком обележавању 100. годишњице од завршетка Првог светског рата

Државни секретар Негован Станковић са амбасадором Р. Француске о заједничком обележавању 100. годишњице од завршетка Првог светског рата

Читај ми

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић, састао се данас са амбасадором Р. Француске у Србији, Њ.Е. Фредериком Мондолонијем.      

   

Државни секретар Станковић разговарао је са саговорником о програму обележавања 100. годишњице од завршетка Великог рата. Том приликом, истакао је важност неговања пријатељских односа Србије и Француске и нагласио да је Француска  свакако партнер са којим ће се координирати активности у циљу достојанственог одавања почасти саборцима. Нагласио је да Србија и Француска деле један значајан део заједничке историје, који треба обележавати највишим почастима. Предочио је, такође, да ће свечано откривање Споменика захвалности Француској засигурно бити један од централних догађаја у наведеном програму.


„Све наше досадашње активности биле су веома успешне, уздам се у даљи наставак плодотворне сарадње двеју држава, а посебно ме радује скори завршетак великог, али и дуго очекиваног Пројекта реконструкције Споменика захвалности Француској“, изјавио је државни секретар.


Амбасадор Мондолони захвалио је на пријему и пренео позитивне утиске након недавно одржаног обиласка радова на реконструкцији Споменика захвалности Француској са министром Зораном Ђорђевићем. Предочио је активности које ће Амбасада Француске организовати, као и оне на којима ће учествовати, почевши од септембра ове године, а у склопу обележавања 100. годишњице од завршетка Првог светског рата, али и ослобађања великих градова у Србији, а све у духу српско-француског пријатељства. Изразио је велико интересовање за предлоге заједничких активности и нагласио да ће Амбасада пружити пуну подршку истим.