Aa

Aa

Дан примирја у Првом светском рату

Дан примирја у Првом светском рату

Дан примирја у Првом светском рату

Читај ми

Поводом обележавања Дана примирја у Првом светском рату, у петак, 11. новембра у 9:30 часова, изасланик председника Републике Србије, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић положиће венац на Споменик незнаном јунаку Авали, а затим ће се уписати у Спомен књигу.

 

Након тога, у 11:00 часова, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и председник Одбора за неговање традиције ослободилачких ратова Србије Никола Селаковић предводиће централну државну церемонију полагања венаца на Спомен – костурницу бранилаца Београда у Првом светском рату на Новом гробљу (Рузвелтова 50).

 

Венце ће положити и делегације Министарства одбране и Војске Србије, представници Града Београда, представници удружења опредељених за неговање традиција ослободилачких ратова Србије, борачких удружења и дипломатског кора.

 

Након полагања венаца, присутнима ће се обратити министар Никола Селаковић.

 

Истог дана, церемонија полагања венаца биће одржана и на Француском војном гробљу у 10.:00 часова, код Спомен-костурнице руских војника страдалих у Првом светском рату у 12:00 часова, као и на гробљу Комонвелта са почетком у 12:45 часова.

 

 

Дан примирја у Првом светском рату у свету и Србији се обележава у знак сећања на 11. новембар 1918. године, када је у француском граду Компјену потписано примирје, чиме је окончан Први светски рат. 

 

Молимо представнике медија да акредитације пошаљу на адресу press@minrzs.gov.rs   најкасније данас до 20 часова.