Aa

Aa

Заједно за СРБИЈУ БЕЗ БАРИЈЕРА и ИНКЛУЗИВНУ СРБИЈУ

Заједно за СРБИЈУ БЕЗ БАРИЈЕРА и ИНКЛУЗИВНУ СРБИЈУ

Заједно за СРБИЈУ БЕЗ БАРИЈЕРА и ИНКЛУЗИВНУ СРБИЈУ

Читај ми

Помоћница министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић разговарала је данас са представницима савеза удружења особа са инвалидитетом о реализацији заједничких активности у циљу побољшања квалитета живота особа са инвалидитетом и њихових породица.

 

Министарство је на овогодишњем Програмском конкурсу за унапређење положаја особа са инвалидитетом са 270 милиона динара подржало реализацију 32 програма савеза који у саставу имају близу 500 локалних организација у Републици Србији.


 
Помоћница Барошевић истакла је да су у оквиру ових програма покренуте бројне активности у циљу побољшања живота особа са инвалидитетом и њихових породица.

 

"Веома је важно да и у будуће заједно радимо на реализацији свих активности које су подржане од стране Министарства у оквиру Програмског конкурса како би унапредили квалитет живота особа са инвалидитетом и обезбедили им једнаке шансе и могућности", рекла је Барошевић.

 

Како је истакла, само заједничким  радом и инклузивним приступом могу да се остваре видљиви резултати у циљу  стварања СРБИЈЕ БЕЗ БАРИЈЕРА и ИНКЛУЗИВНЕ СРБИЈЕ, која ће бити најбоље место за живот свих грађана.