Aa

Aa

Барошевић у Ковачици на "Инклузивни џудо - џудо за све - 5"

 Барошевић у Ковачици на "Инклузивни џудо - џудо за све - 5"

Барошевић у Ковачици на "Инклузивни џудо - џудо за све - 5"

Читај ми

Помоћница министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић присуствовала је данас у Ковачици почетку овогодишњег програма „Инклузивни џудо – џудо за све - 5“, за чију је реализацију Министарство у протеклих пет година издвојило око 3,5 милиона динара. 


Барошевић је истакла да је спорт значајан сегмент у изградњи СРБИЈЕ БЕЗ БАРИЈЕРА, јер особама са инвалидитетом омогућава да напредују у физичком, емотивном и социјалном смислу. 


Како је истакла Барошевић, то је разлог зашто Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања пет година издваја средства за реализацију овог програма, који спроводи Удружење „Плави анђео“.


„Заједно са овим удружењем радимо на унапређењу положаја и квалитета живота особа са инвалидитетом, а циљ нам је да у сваком делу нааше земље омогућимо једнаке могућности и шансе за све наше грађане и да наша Србија буде СРБИЈА БЕЗ БАРИЈЕРА и ИНКЛУЗИВНА СРБИЈА и управо је то оно што радимо и у Ковачици“, истакла је Барошевић. 


Барошевић је изразила уверење да ће инклузивни џудо, као и претходних година, особама са инвалидитетом и корисницима дневног боравка у Ковачици омогућити пре свега да уживају у спортским активностима, дружењу, такмичарском духу и да ће допринети да квалитет њиховог живота и њихових породица буде унапређен. 


Према речима Барошевић, основни циљ Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Сектора за заштиту особа са инвалидитетом је брига о сваком грађанину Србије и да грађани имају још боље услове за живот.