Aa

Aa

Мај 2015

Заштитили смо особе са инвалидитетом

Залагањем тог министарства и захваљујући разуменвању Министарства привреде, у Закон о приватизацији убачен је члан према којем се предузећа ДЕС, односно заштитне радионице, изузимају из процеса приватизације, рекао је он новинарима уочи отварања 39. Фестивала културно-уметничког стваралаштва глувих и наглувих Србије.

Министар Вулин: Предузећа да помогну угроженој деци

Министар Вулин је, поводом уручења стипендија, казао да му је задовољство што се наставља акција помоћи угроженим ђацима и студентима, додавши да се ради о деци која поправљају сама свој положај тиме што вредно раде.

Стратегија за унапређење положаја Рома до краја септембра

Он је новинарима уочи Седнице Савета за унапређење положаја Рома и спровођење Декаде укључивања Рома, рекао да ће Стратегија до краја јула бити на јавној расправи, а да очекује да 15. септембра или најкасније до краја тог месеца буде и усвојена.

Министар Вулин на 39. Фестивалу културно-уметничког стваралаштва глувих и наглувих Србије у Зрењанину

На фестивалу ће се надметати око 30 културно-уметничких друштава глувих и наглувих из целе земље. Организатор фестивала је Савез глувих и наглувих Србије, а покровитељ Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Министар Вулин присуствује уручењу стипендија ученицима и студентима из социјално угрожених породица


Стипендије, које додељује Удружење осигуравача Србије, добиће још двадесет талентованих ученика и студената који се налазе на смештају у хранитељским породицама и у установама социјалне заштите. Удружење осигуравача већ стипендира школовање шест ученика и четири студента са инвалидитетом.