Мај 2015

Пројекат за побољшање положаја инвалида

 

Посета је уприличена поводом реализације пројекта „Побољшање животних услова особа са инвалидитетом путем остварења стечених права“, којим је Градска организација добила средства у износу од 332 хиљаде динара.

Oбележена 206. годишњица боја на Чегру


Венце су поред представника Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања положили и представници Министарства одбране и Војске Србије, Министарства унутрашњих послова, града Ниша, Општине Пантелеј као и великог броја удружења грађана опредељених за очување достојанственог сећања на учеснике и жртве оружаних сукоба.

Министар Вулин са министарком рада и социјалног старања Црне Горе, Зорицом Ковачевић


Двоје министара ће, између осталог, разговарати о изменама Споразума о социјалном осигурању у вези са проблемом који се јавља приликом исплата војних пензија грађанима који су били цивилни или војни службеници СФРЈ.
Састанку ће присуствовати и министар здравља у Влади Црне Горе, проф. др Будимир Шегрт.

Заштитили смо особе са инвалидитетом

Залагањем тог министарства и захваљујући разуменвању Министарства привреде, у Закон о приватизацији убачен је члан према којем се предузећа ДЕС, односно заштитне радионице, изузимају из процеса приватизације, рекао је он новинарима уочи отварања 39. Фестивала културно-уметничког стваралаштва глувих и наглувих Србије.

Министар Вулин: Предузећа да помогну угроженој деци

Министар Вулин је, поводом уручења стипендија, казао да му је задовољство што се наставља акција помоћи угроженим ђацима и студентима, додавши да се ради о деци која поправљају сама свој положај тиме што вредно раде.