Aa

Aa

Министарка Кисић Тепавчевић на Бадњи дан са корисницима Установе за децу и младе „Сремчица“

Министарка Кисић Тепавчевић на Бадњи дан са корисницима Установе за децу и младе „Сремчица“

Министарка Кисић Тепавчевић на Бадњи дан са корисницима Установе за децу и младе „Сремчица“

Читај ми

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић провела је Бадњи дан са корисницима Установе за децу и младе „Сремчица“, који у одвојеној кући у оквиру те установе функционишу самостално, уз повремени надзор стручних радника, где је корисницима, запосленима и свим грађанима Србије пожелела срећан Божић, уз жељу да им донесе здравље, срећу и благостање. 

 

„Божић је најлепше дочекати у друштву породице и пријатеља и управо се тако овде осећамо, као да смо део једне велике породице“, рекла је Кисић Тепавчевић и додала да у одвојеној кући, која одише топлином и љубављу, живи шест корисника који су потпуно оспособљени за самосталан живот.

 

То је, како је истакла Кисић Тепавчевић, циљ коме тежи Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, да што већи број корисника буде оспособљено за самосталан живот.

 

Министарка Кисић Тепавчевић је навела да су уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у току претходне године створени услови за самостално функционисање још 15 корисника ове установе и да ће у наредним месецима и они добити прилику да у одвојеној кући покажу колико могу, знају и колико су спремни да допринесу читавом друштву.

 

Директорка Установе за децу и младе „Сремчица“ Марина Видојевић истакла је да је број корисника који се припрема за укључивање у услугу становање уз подршку потврда квалитета рада и показатељ да је та установа на добром путу да кориснике интегрише у локалну заједницу.

 

Видојевић је захвалила министарки Кисић Тепавчевић на подршци и посети, наводећи да је важно да корисници и запослени знају да имају подршку и да се заједно и сложно гради будућност корисника.

 

Обиласку корисника који самостално функционишу у Установи за децу и младе „Сремчица“ присуствовале су и државна секретарка Стана Божовић и помоћница у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић.