Aa

Aa

Ђорђевић у контроли у Геронтолошком центру у Панчеву

Ђорђевић у контроли у Геронтолошком центру у Панчеву

Ђорђевић у контроли у Геронтолошком центру у Панчеву

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, како је и најавио, обишао је Геронтолошки центар Панчево, да би се уверио да ли су надлежни поступили у складу са упућеном инструкцијом у вези са поступањем ради заштите од корона вируса.

 

Министар је још једном напоменуо да због тренутне епидемиолошке ситуације, посебна пажња и брига треба да се пружи нашим најстаријим грађанима који спадају у категорију ризичних и најосетљивијих.

 

„Драго ми је да сам видео да је ова установа све мере предузела у складу са инструкцијом која је данас прослеђена свим установама и надам се да ће и остале поступити на исти начин. Свакако, још једном наглашавам, да ћу се у то и лично уверити. Мере које прописују државне установе морају се поштовати, јер све оне постоје у циљу обезбеђивања бољег и безбеднијег положаја наших грађана“, рекао је Ђорђевић и још једном замолио становништво, породице и пријатеља корисника, да имају разумевања, придржавају се свих прописа и мера и тако заштите наше најстарије грађане.

 

Министар је подсетио и на Препоруку која је данас достављена директорима свих установа у којој се истиче да су у обавези да корисницима препоруче да не напуштају установу без преке потребе и оправданих разлога и да им укажу на ризик изласка ван круга установе и реалну могућност стављања у изолацију, а касније карантин и болничко лечење.

 

Такође, да се корисници, уколико ипак морају да напусте установу о томе унапред консултују са стручним или дежурним радником, односно са лекаром у установи. Директори су дужни и да утичу на кориснике да обавезно користе заштитне маске и рукавице при кретању ван установе и коришћења јавног (градског) превоза и да са другим особама, нарочито ван установе комуницирају на препорученој удаљености.

 

Овом Препоруком у обавези су и да инсистирају да се набавке за личне потребе корисника врше искључиво преко установе.

 

Ђорђевић је подсетио и да ће јавност бити обавештена о свим актуелностима у вези са поменутом ситуацијом и путем сајта Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.