Саопштења

Помоћница министрa Биљана Барошевић на презентацији пројекта „Међународна Дринска регата за особе са инвалидитетом ДРИНА НАС СПАЈА 2017“

Помоћница министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Биљана Барошевић, присуствоваће у среду 16. августа 2017. године, у 16:00 часова, у Свечаној сали Градске општине Савски венац, ул Кнеза Милоша 69, презентацији успешне реализације пројекта Удружења „Све је могуће“, под називом „Међународна Дринска регата за особе са инвалидитетом ДРИНА НАС СПАЈА 2017“  и уручивању захвалница сарадницима и донаторима.

Помоћница министра, Биљана Барошевић, која је била присутна на дан одржавања рафтинг трке у оквиру ове манифестације, ће се овом приликом обратити и уручити медаље најуспешнијој деци у боћању, као и захвалнице сарадницима и донаторима овог пројекта.

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања пружило је подршку организацији традионалне прекограничне регате за особе са инвалидитетом „ДРИНА НАС СПАЈА 2017“, која поред особа са инвалидитетом са простора целе Србије, окупља и учеснике из иностранства.


 

Министар Ђорђевић на састанку са представницима Националне организације особа са инвалидитетом Србије

29.7.2017.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, састао се са представницима Националне организације особа са инвалидитетом Србије – НООИС, која представља кровну организацију и окупља више од 870.000 особа са инвалидитетом и њихових правних заступника укључених у организације и савезе организација особа са појединачним и различитим врстама инвалидитета.

Министар Ђорђевић је нагласио ”Oсобе са инвалидитетом заслужују више и боље. Треба колико већ од данас да заједно и интезивније радимо на свим сегментима; финансијским, нормативним, па и медијским”.

Током састанка, министар Ђорђевић је истакао да се не разматра никакво укидање ни смањивање њихових права и да је он, као и Сектор за заштиту особа са инвалидитетом увек отворен за разговор, да су ту да се заједно са представницима НООИС-а боре за интересе особа са инвалидитетом и да је сарадња државе и невладиног сектора од кључног значаја за њихово решавање.

Помоћница министра у сектору за заштиту особа са инвалидитетом, Биљана Барошевић, изјавила је да за бољу сарадњу између Сектора и локалних самоуправа има простора и да може бити унапређена и предложила заједничке посете Министарства и НООИС-а јединицама локалних самоуправа како би на најбољи могући начин заступали и испунили заједничке интересе.


 

Помоћница министра отворила V Међународну рафтинг трку за особе са инвалидитетом

31.7.2017.

Učesnici regate sa Biljanom BaroševićПомоћница министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Биљана Барошевић, отворила је овог викенда одржану пету по реду Међународну регату за особе са инвалидитетом у месту Врхпоље крај Љубовије на Дрини. 
На овој манифестацији коју организује Удружење особа са инвалидитетом „Све је могуће“ из Београда, и која обухвата и 8. Регату за особе са инвалидитетом - спуст низ реку Дрину, учествује више од 150 људи. 
Помоћница министра у сектору за заштиту особа са инвалидитетом је на циљу поделила пехаре за треће, друго и прво место. Треће место освојила је екипа особа са инвалидитетом „Заједно смо јачи“ из Београда, друго место освојила екипа више удружења особа са инвалидитетом из Копривнице, Хрватска, а треће место више удружења особа са инвалидитетом из Тузле, Босна и Херцеговина).
Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања пружило је подршку организацији традионалне прекограничне регате за особе са инвалидитетом, која поред особа са инвалидитетом са простора целе Србије, окупља и учеснике из иностранства. 
Помоћница министра Биљана Барошевић изјавила је да ће Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у наредном периоду обратити већу пажњу на овакве догађаје који ће допринети да се особе са инвалидитетом укључе у све области живота.


 

Помоћница министра за заштиту особа са инвалидитетом присуствовала представљању пројекта Социјално укључивање осетљивих група кроз стицање ИТ вештина 

21.7.2017.

Predstavljanje projekta Socijalno uključivanje osetljivih grupa kroz sticanje IT veština

Помоћница министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Биљана Барошевић, која се налази на челу Сектора за заштиту особа са инвалидитетом, присуствовала је данас представљању пројекта „Социјално укључивање осетљивих група кроз стицање ИТ вештина“. 

Члан Градског већа и председник Савета за запошљавање Града Београда, Драгомир Петронијевић, и подсекретарка за социјалну заштиту, Јасмина Ивановић, представили су данас резултате овог пројекта.

У оквиру овог пројекта одржана је петомесечна школа програмирања у којој је учествовало 96 особа са инвалидитетом, а реализовали су га Градски центар за социјално предузетништво Београда и Центар за ИТ едукацију. 

Општи циљ спровођења пројекта је подстицање пуне друштвене укључености особа са инвалидитетом. Успешна реализација пројекта  показаће да ове особе могу обављати послове високе сложености и тиме дати пуни допринос развоју друштва као целине.

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања ће и у будућности пружати стручну и финансијску подршку удружењима грађана која реализују пројекте чији је циљ унапређење положаја особа са инвалидитетом и којима се оснажују њихови лични капацитети, повећава  степен њихове укључености у све сфере друштвеног живота заједнице.