Aa

Aa

Август 2016

Државни секретар Ненад Иванишевић на свечаној седници поводом Дана Суботице


Суботица је 1. септембра давне 1779. године добила статус ,,слободног краљевског града“. Сваке године на тај датум традиционално се организује свечана седница градске Скупштине, као и богат и занимљив културно-уметнички програм.

Државни секретар Ненад Иванишевић на обележавању првог рођендана Миксалишта


Миксалиште, као дистрибутивни и интеграциони центар, до сада је пружио помоћ за више од 150.000 миграната, и то у виду здравствене заштите, хигијенске неге, поделе обуће и одеће. Овај центар је за годину дана рада добио и две награде: Допринос године Европи и ,,European Citizenship Award 2016“.

Министар Вулин на састанку Савета мешовитих комора при ПКС


На састанку ће се разговарати о актуелностима у области радног законодавства, ефектима закона који се примењују и нацртима закона у припреми, као и о унапређењу социјалног дијалога и минималној цени рада.
На скупу ће бити потписан и Споразум о оснивању Савета мешовитих комора.

Суботичка деца добила сензорну собу, министар Вулин: Подстаћи донације

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања присуствоао је данас у Суботици отварању сензорне собе, вредне око милион динара, коју је Дому "Колевка" донирало предузеће Електропривреда Србије.

Обележена 211. годишњица од оснивања Правитељствујушчег совјета српског


У церемонији су такође узели учешће и представници Министарства одбране и Војске Србије, председник Градске општине Барајево, председник Градске општине Лазаревац као и бројна удружења и грађани опредељени за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.

Откривен споменик казашком песнику Жабајеву

Председник Николић истакао је да овај споменик не представља само сведочанство о пријатељству два народа, већ и позив свим грађанима Србије да упознају богату културу и традицију пријатељског казашког народа.

Од почетка године запослено 1.752 Рома

Он је током посете фирми "Immo Recycling" у Младеновцу, која запошљава око 50 људи углавном Рома, рекао да читав систем мора да се укључи како би се решио проблем незапослености ромскле заједнице.