Aa

Aa

“Србија без баријера” на модној ревији атељеа Игора Тодоровића

“Србија без баријере” на модној ревији атељеа Игора Тодоровића

“Србија без баријера” на модној ревији атељеа Игора Тодоровића

Читај ми

Кроз нову модну колекцију BLAN&Co, атељеа Игора Тодоровића, подржана је и кампања “Србија без баријера”, коју већ низ година спроводи Сектор за заштиту особа са инвалидитетом Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

 

Један од циљева ове ревије био је и подизања социјалне свести и стварање Србије без баријера кроз разумевање, инклузивност и препозанавање друштвених различитости.

 

Сарадња Атељеа Игор Тодоровић и пројекта Be a model by AK базирана је на идеји да кроз представљање нове колекције BLAN&Co, мода буде стављена у контекст социјално и друштвено одговорног концепта.

 

Заштитно лице нове колекције је Светлана Шлапак Суми, девојка која је већ имала манекенска искуства, али пре свега, храбрости и воље да са озбиљним оштећењем вида и тешком личном животном ситуацијом, представи лепоту стварања и покаже да мода не мора да буде само видљива, него да има и своју препознатљивост и кроз оне  који је представљају на етичан и одговоран начин.

 

Мода, као споредна, али веома важна гласноговорница стила живота и вредности, по први пут у Србији стављена је у хармонију са различитостима који чине друштво у коме живимо суштински вредним и лепим.