Aa

Aa

Унапређење сарадње са Мисијом ОЕБС-а у Србији

Унапређење сарадње са Мисијом ОЕБС-а у Србији

Унапређење сарадње са Мисијом ОЕБС-а у Србији

Читај ми

Досадашња сарадња Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Мисије ОЕБС-а у Србији је на изузетном нивоу, а обострани интерес је да она буде још интензивнија, сагласили су се данас министарка проф. др Дарија Кисић Тепавчевић и шеф те мисије амбасадор Јан Брату.

 

Кисић Тепавчевић је истакла да Министарство интензивно ради на доношењу нових законских решења и указала да ће подршка Мисије ОЕБС бити значајна када почне  њихова примена. 

 

Министарка Кисић Тепавчевић је навела да се ускоро очекује усвајање закона о заштити права корисника услуга привременог смештаја у социјалној заштити, за који је завршена јавна расправа, чију израду је подржала Мисија ОЕБС-а.

 

Кисић Тепавчевић је рекла да је Министарство у претходном периоду било посвећено изради и доношењу закона и подзаконских аката из преговарачке позиције за Поглавље 19, као и да је кластер у оквиру тог поглавља за које је задужено Министарство спреман за отварање. 

 

Амбасадор Брату рекао је да је Мисија ОЕБС-а заинтересована да пружи подршку Министарству у областима спречавања трговине људима, борбе против насиља у породици, рада и запошљавања и економских миграција.