Aa

Aa

У Крушевцу одржана седница Социјално-економског савета

У Крушевцу одржана седница Социјално-економског савета

У Крушевцу одржана седница Социјално-економског савета

Читај ми

У Крушевцу је данас одржана 104. седница Социјално-економског савета Владе Републике Србије, а министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић је рекла да је један од приоритета тог савета јачање локалних социјално-економских савета и социјални дијалог на локалном нивоу. 

 

„Изизетно ми је задовољство што смо у Крушевцу одржали седницу. Она је добар увод за сутрашњи дан, када обележавамо велики празник Видовдан и 650 година оснивања Града Крушевца“, рекла је Кисић Тепавчевић након седнице, која је одржана у корпорацији „Трајал“.

 

Министарка Кисић Тепавчевић је навела да је у питању једна од најуспешнијих компанија у Србији и да je таква, економски снажна и тржишно конкурентна компанија, допринела да Крушевац на економској мапи Србије буде један од најуспешнијих градова.

 

Поводом 132 године рада „Трајала“, генерални директор те корпорације и председник Уније послодаваца Србије Милош Ненезић уручио је Кисић Тепавчевић Повељу за допринос раду и развоју.

 

Ненезић је рекао да се Кисић Тепавчевић веома активно укључила у социјални дијалог и рад Социјално-економског савета.

 

„Социјални дијалог и Социјално-економски савет су добили појачање у министарки која је врло активна. С обзиром да сам дуго у Социјално-економском савету могу да кажем да је ово први пут да се неко од министара тако активно укључи и дође припремљен на све састанке. Надам се да ћемо имати још бољу сарадњу у будућности“, рекао је Ненезић.

 

Кисић Тепавчевић је навела да је изузетно почаствована што је добила Повељу и да се сви чланови Социјално-економског савета, чији је део тек неколико месеци, осећају као чланови велике породице која има заједнички циљ.