Aa

Aa

Порука министра Ђорђевића запосленима у Министарству

Порука министра Ђорђевића запосленима у Министарству

Порука министра Ђорђевића запосленима у Министарству

Читај ми

После три године и четири месеца обављања дужности министра у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, што сматрам посебном чашћу и привилегијом, желео бих да на крају свог мандата упутим изразе искрене захвалности свим запосленима, како у Министарству, као централном органу државне управе, тако и у свим организационим деловима, целинама и институцијама које су биле, у мањој или већој мери, под мојом надлежношћу и одговорношћу, за њихов рад и резултате, за све оно што су свакодневно чинили да успешно реализујемо све радне задатке и обавезе.

 

Успех руководиоца је, увек, успех и свих запослених којима руководи. Руковођење подразумева, поред вештине предвиђања и визије развоја, и умешност руководиоца да своје сараднике мотивише тако да они у сваком тренутку дају свој радни максимум. Такође, сваки успешан руководилац јесте то и заиста, ако лични ауторитет, као и ауторитет институције на чијем је челу, гради на спремности да чује и вреднује туђа знања, ако уважава своје сараднике и ако му је поштовање личност и добробит сваког његовог сарадника увек на првом месту. Речју, ако је човек човеку, ако је, слободан сам тако рећи, и пријатељ, у највећој могућој мери, сваком свом сараднику.

 

Нисмо око свега и у свему увек били сагласни, нити смо имали исто мишљење о начинима и методама решавања текућих и ванредних послова и задатака, али су све те наше различитости, кроз размену мишљења и аргумената, на крају водиле ка томе да заједнички дођемо до решења за неки проблем или спорну ситуацију, имајући на уму, увек и увек – да она буду у најбољем интересу корисника наших услуга, али и свих грађана и државе у целини што је политика ове Владе и нашег председника Александра Вучића.

 

Пандемија вируса COVID-19 била је, и то је, нажалост, још увек – посебан изазов. Иако је на почетку било одређених проблема, систем је успешно одговорио и на тај, непознат и сасвим и у свему нов изазов о чему сведочи и похвала коју смо као систем добили од Светске здравствене организације. На то што смо постигли, што смо успешно, организовано и комплетно заштитили најугроженију категорију нашег друштва и наших корисника,  на то што смо сви заједно, свако у свом домену, постигли – врло сам поносан и чини ме задовољним, не само као руководиоца и најодговорнијег у ланцу одговорних, него пре свега као човека, као грађанина ове земље. 

 

Постигнућа у тој борби намећу ми и додатну обавезу да посебно похвалим рад и пожртвованост запослених у установама социјалне заштите, који су уложили несебичан лични напор да заштите здравље и животе корисника услуга домског смештаја.

 

Због свега тога, због свог тог заједничког напора, због ваше вере у мене и моје вере у ваше способности, знања и вештине, осетио сам потребу и да вам ту искрену и пријатељску захвалност, на крају мандата, и овако искажем, уверен да ћете својим преданим радом, професионалним приступом, стручношћу и константним радним усавршавањем и убудуће постизати резултате који су препознати, признати и вредновани од највиших државних руководилаца, али и од свих грађана Републике Србије.

 

Желим вам, сваком од вас, личну и породичну срећу и здравље, успешну професионалну каријеру и изражавам своје искрено поштовање и захвалност за све оно што сам од вас научио, као и на могућности да своја знања поделим са вама.