Потписивање упутства о поступању установа образовања и васпитања и центара за социјални рад у заштити деце од насиља

Читај ми

Mинистар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић, у уторак 03. априла 2018. године, у 8.30 часова, (Немањина 22-26, 6. спрат, сала 37), потписаће Упутство о поступању установа образовања и васпитања и центара за социјални рад – органа старатељства у заштити деце од насиља.

 

Имајући у виду обим и садржај насиља над децом у Републици Србији и обавезе и одговорности установа образовања и васпитања и делокруг центара за социјални рад - органа старатељства, неопходно је да наведене установе успоставе континуирану сарадњу ради заједничког деловања у превенцији, спречавању, откривању и реаговању на ову учесталу појаву.

 

Сврха овог упутства је да се обезбеде услови за делотворан рад установа образовања и васпитања и центара за социјални рад – органа старатељства у унапређењу подршке и помоћи деци и ученицима, жртвама свих врста насиља, као и пружању помоћи деци починиоцима насиља и њиховим породицама у промени њиховог понашања и промени система вредности.  

 

Након потписивања Упутства предвиђене су изјаве за медије. Молимо заинтересоване редакције да акредитације својих представника који ће пратити најављени догађаје пошаљу најкасније сутра до 8 часова на е-адресу

tanja.krstonijevic@mpn.gov.rs i daniela.marinkovic@mpn.gov.rs .

Позивамо медије да испрате догађај.