Министар Вулин уручује ваучере за уградњу ручних команди за возила особа са инвалидитетом

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања - слика вести

Министар Вулин уручује ваучере за уградњу ручних команди за возила особа са инвалидитетом

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, ће у петак, 31. марта 2017. године, у 11:00 часова, у оквиру на Сајма аутомобила, на штанду Савеза параплегичара и квадриплегичара Србије, хала 1А, партер Сава, на Београдском сајму (Булевар војводе Мишића, бр. 14), уручити ваучере за набавку и уградњу сертификованих ручних команди за првих 20 возила чланова Савеза.


Министарство за рад је Савезу параплегичара и квадриплегичара Србије, у оквиру Стално отвореног конкурса за унапређење положаја особа са инвалидитетом у Републици Србији, у 2016. години определило 1.956.506 динара за пројекат ,,Једнаки у саобраћају“, за набавку, уградњу и сервис сертификованих команди за возила. Овај пројекат ће утицати на повећање безбедности учесника у саобраћаjу, а особе са инвалидитетом ће добити квалитетно помагало које задовољава све стандарде.
За све особе са инвалидитетом којима су за сигурнију и безбеднију вожњу неопходне ручне команде, Министарство за рад ће обезбедити њихову набавку и уградњу.