Aa

Aa

Затворено 20 градилишта због рада на црно

Затворено 20 градилишта због рада на црно

Читај ми

УБ - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин изјавио је данас да је у протеклих месец дана инспекција рада због рада на црно затворила двадесетак градилишта поручујући да ће држава учинити све што може да побољшта положај радника и да се постара да се закони поштују.

"У протеклих месец дана урадили смо више од 200 надзора послодаваца и двадесетак градилишта је затворено због људи који раде на црно, али смо видели да је значајн број радника који раде баш како треба" , рекао је Вулин који је са премијером Србије Александром Вучићем и потпредседницом Владе Зораном Михајловић обишао деоницу пута Обреновац-Уб и Лајковац-Љиг.

Вуилн је изразио наду да ће до краја године бити донети закони који регулишу проблем надоканде штете на раду који ће, како је додао, значајно побољшати положај свих радника.

"Водићемо рачуна и о условима рада и трудићемо се да се они у грађевинском сектору побојлшају, као и на томе да што више људи пријави да ради, а сад смо донели све мере које то заиста омогућавају. Значајно смо појачали инспекцијски надзор", рекао је Вулин који је овом приликом честитао грађевинарима њихов дан.