Aa

Aa

Већом солидарношћу до позитивног демографског тренда

Већом солидарношћу до позитивног демографског тренда

Читај ми

КУЧЕВО - Министар за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Александар Вулин рекао је данас да је неопходна већа солидарност свих у друштву како би се зауставио лош демографски тренд по коме је Србија најстарија земља у Европи, а у свету одмах иза Јапана.

Квалитет једног друштва се мери по томе колико брине о најстаријима и колико брине о најмлађима, рекао је Вулин у Кучеву током обиласка Центра за социјални рад, са установом за одрасле и старе.

Том центру приватно предузеће Клас комерц из Параћина донирало је 3,5 тоне конзервиране хране чиме је настављена акција Министарства за рад у обезбеђивању помоћи која није из буџетских средстава.

Вулин је рекао и да се тиме показује колико је важно да будемо једни уз друге и колико солидарност "није празна реч, већ начин живота".

"То је Србији важно и мислим да то Србија треба да разуме, не сме да престане да негује солидарност", рекао је он.

Данас смо са најстаријима и морамо посебно да водимо рачуна јер је Србија најстарија земља у Европи, а по демографским показатељима, после Јапана најстарија држава у свету, напоменуо је министар.

Вулин је истакао да тај негативни демографски тренд мора да буде промењен, а да је за то магична реч "солидарност".

Директор Центра Верољуб Петковић је захвалио донатору за помоћ, а Вулину за подршку, истакавши да је он први министар који је посетио тај Центар од његовог оснивања.

Вулин са сарадницима је обишао просторије Центра и у директном разговору са његовим корисницима се упознао са условима смештаја.