Уручен орден народног хероја Петру Матићу на 100. рођендан

Уручен орден народног хероја Петру Матићу на 100. рођендан

Уручен орден народног хероја Петру Матићу на 100. рођендан

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић уручио је орден народног хероја учеснику Народноослободилачке борбе, генералу-пуковнику ЈНА и последњем живом народном хероју Југославије Петру Матићу  - Дулету, поводом његовог 100. рођендана.

 

Министар Ђорђевић рекао је да је о овом гесту, који представља израз поштовања за заслуге господина Матића, обавештен и председник Републике Србије Александар Вучић.

 

„Србија се поноси људима попут господина Матића који су се борили за своју земљу. Ресор којим руководим активно се залаже за очување сећања на оне који су се борили за наш народ, као и за побољшање услова живота наших бораца. Господин Матић учинио је много за српски народ и то не смемо никада да заборавимо. Оригинални орден који му је уручио Јосип Броз Тито украден му је 90-их година, те ми је изузетно задовољство што смо успели да га обезбедимо на тржишту антиквитета, уз помоћ Удружења осигуравача Србије и да му поклонимо на његов јубиларни рођендан“, рекао је министар.

 

Петар Матић изразио је велику захвалност министру Ђорђевићу и истакао да се није надао овом поклону, али да га је веома обрадовао.

 

Генерални секретар Удружења осигуравача Србије Душко Јовановић честитао је рођендан господину Матићу и истакао да му је задовољство што је Удружење, као друштвено одговорна компанија, могло да учествује у овако лепом чину.