Aa

Aa

Улога и значај сарадње организација цивилног друштва и локалних самоуправа у спровођењу политика намњених Ромима и Ромкињама

Улога и значај сарадње организација цивилног друштва и локалних самоуправа у спровођењу политика намњених Ромима и Ромкињама

Читај ми

БЕОГРАД - Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања др Ненад Иванишеић учествовао је на конфернцији под називом: Улога и значај сарадње организација цивилног друштва и локалних самоуправа у спровођењу политика намњених Ромима и Ромкињама.

 

Конференција је организовна у сарадњи ОЕБС-а и Националног савета ромске националне мањине.

У свом обраћању учесницима конференције државни секретар је посебно нагласио да је прекретницу у свеукупном сагледавању положаја ромске националне заједнице и идентификацији системских решења представљало усвајање Стратегије за унапређивање положаја Рома у Републици Србији (2009. године).

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања активни је учесник свих процеса креирања и имплементације стратешких, програмских и пројектних активности у циљу унапређења положаја Рома, а пре свега у погледу приступа правима у области социјалне заштите и укључивања на тржиште рада.

У условима тешке економске кризе и веома рестриктивног националног буџета, није лако спроводити планове који су усмерени на интензивну подршку ромској популацији.
У том смислум у будућности, од великог је значаја финансијска подршка Европске уније за спровођење активности на унапређењу положаја Рома.

Министарство за рад запошљавање борачка и социјална питања заједно са Канцеларијом за људска и мањинска права, Министарством здравља, Министарством просвете науке и технолошког развоја и Министарством грађевинарства, наставиће и у будућности да подржава све пројекте и инцијативе које за циљ имају унапређење права ромске националне мањине.