Aa

Aa

Светски дан аутизма

Светски дан аутизма

Светски дан аутизма

Читај ми

Поводом Светског дана аутизма, који се обележава 2. априла под слоганом „Срећнија будућност за аутизам”, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања подсећа да је разумевање различитости предуслов за стварање једнаких шанси за учествовање у свим аспектима друштва.

 

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања континуирано обезбеђује средства за реализацију најзначајнијих активности Савеза удружења Србије за помоћ особама са аутизмом и локалних удружења у саставу. 

 

У 2022. години за рад Савеза и 12 локалних организација опредељено је 5,9 милиона динара, док је у 2021. години, пoред редовне подршке у износу од 5,8 милиона динара, опредељено додатних 4,8 милиона динара за комплетну адаптацију и опремање Дневног центра за рад са децом са сметњама у развоју у Краљеву.

 

Уз подршку Министарства, удружења особа са инвалидитетом широм Србије обележила су Светски дан аутизма различитим активностима, као што су организовање трибина, радионица, књижевних вечери, представа, изложби слика, а многа удружења Светски дан аутизма обележиће у својим градовима током целог месеца априла.

 

У оквиру Кампање СРБИЈА БЕЗ БАРИЈЕРА и у 2022. години обележићемо све значајне јубилије и важне датуме за инвалидски покрет Србије и наставити да заједно стварамо Србију без баријера.

 

Као и сваке претходне године, поводом Светског дана аутизма важне институције у Београду осветљене су плавом бојом и на тај начин су део светске кампање „Осветлимо плавим”.

covid dokumenti