Aa

Aa

Свечано отворен 32. Београдски мартон

Свечано отворен 32. Београдски мартон

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, као изасланик председнице Владе Србије Ане Брнабић, заједно са градоначелником Града Београда Зораном Радојчићем, свечано је отворио 32. Београдски маратон, Трку доброте и Трку задовољства.

 

Министар Ђорђевић рекао је да је ове године први пут под покровитељством Владе Србије и Савета за филантропију организована Трка доброте чиме смо показали да смо једна друштвено одговорна нација.

 

„Влада Србије ће и у наредном периоду учинити све у оквиру својих могућности да изгради модерно и одговорно друштво. Желимо да пружимо помоћ свим грађанима којима је она неопходна и тиме покажемо да смо увек ту за њих“, поручио је Ђорђевић и свим учесницима пожелео успешну трку, на којој ће се пре свега одлично забавити, али и показати свој спортски дух и друштвену одговорност.

 

Министар је подсетио и да је Београдском маратону, на мартону у Атини, уручена Друштвена награда познатија као “Оскар за хуманост”.

 

Градоначелник Града Београда Зоран Радојчић рекао је да је ове године на маратону у Београду рекордан број учесника, чак 8000 маратонаца и полумаратонаца.

 

„Из Београда данас шаљемо слике које промовишу, са једне стране спорт, а са друге стране доброчинство. Велики број учесника дошао је и из других земаља, чиме Србија поручује да су сви добродошли у нашу земљу, да могу да дођу у Београд и учествују у маратону, а надамо се да ће следеће године овај број учесника бити још већи“, истакао је градоначелник.

 

Свечаном отварању присуствовали су и директор маратона Дејан Николић и промотер маратона легендарни Пол Тергат из Кеније.