Aa

Aa

Сарадња Бангладеша и Србије у области запошљавања

Сарадња Бангладеша и Србије у области запошљавања

Сарадња Бангладеша и Србије у области запошљавања

Читај ми

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић разговарала је са министром спољних послова Народне Републике Бангладеш Абдулом Моменом о унапређењу сарадње у областима од заједничког интереса, посебно у области запошљавања. 

 

Министарка Кисић Тепавчевић истакла је да се у Републици Србији спроводе велики инвестициони пројекти, са плановима за њихову реализацију и у будућем периоду и да  је наша земља отворена за сарадњу када је у питању запошљавање страних држављана.

 

Кисић Тепавчевић је подсетила и да је недавно одржала састанак са амбасадором Бангладеша Шамимом Ахсаном, са којим је разговарала о потенцијалним областима за могућу сарадњу две земље и којег је упознала са процедуром запошљавања страних држављана у Републици Србији.

 

Министар спољних послова Народне Републике Бангладеш  Абдул Момен захвалио је министарки Кисић Тепавчевић на пријему и истакао да су дипломатски односи две земље успостављени пре 49 година и изразио спремност да са Републиком Србијом додатно унапређују билатералне односе. Како је навео, Бангладеш је спреман да са Србијом сарађује и у области запошљавања страних држављана.

 

На састанку је разговарано о томе да две стране отпочну поступак преговора ради закључивања билатералног споразума о запошљавању.