Aa

Aa

Подршка компаније „Лореал“ заједници и угроженим групама у борби против корона вируса

Подршка компаније „Лореал“ заједници и угроженим групама у борби против корона вируса

Подршка компаније „Лореал“ заједници и угроженим групама у борби против корона вируса

Читај ми

Компанија Лореал Балкан донирала је Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања више од 8 хиљада производа, укључујући хидро-алкохолне гелове за чишћење руку и производе за негу и одржавање личне хигијене, који су намењени установама за смештај корисника у систему социјалне заштите (геронтолошким центрима и установама социјалне заштите за децу ) широм земље као помоћ заједници и угроженим групама у борби против вируса Цовид 19.

 

Мере које је компанија предузела у Србији део су великог програма солидарности за подршку у борби против глобалне пандемије који Лореал  Група спроводи широм Европе и света.

 

Уручење донације уприличено је Палати Србија у присуству министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зорана Ђорђевића и представника компаније Лореал Балкан, а производи су захваљујући Министарству у најкраћем року дистрибуирани у 74 установе социјалне заштите, међу којима су и Центар за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској у Београду као и установе за смештај одраслих и старих широм Србије.  

 

„Ово је још једна у низу друштвено одговорних компанија које су показале солидарност у пружању помоћи током борбе коју водимо против  вируса ЦОВИД-19. Донација ће сигурно помоћи корисницима у одржавању хигијене, што доприноси бољој заштити. Сарадња и солидарност на свим нивоима друштва веома су важни, посебно у овом тренутку борбе за здравље становништва“, рекао је Ђорђевић.

 

Генерална директорка Лореал за Адриа-Балкан регију Вања Панајотова, овим поводом је изјавила: „У овим изазовним временима, наша је дужност да као друштвено одговорна компанија пружимо пример и да на сваки могући начин допринесемо колективним напорима у борби против корона вируса. Кроз овакве акције солидарности Лореал уједно изражава захвалност, признање и подршку свима који показују изузетну храброст и несебичност у напорима да заштите грађане и изборе се са овом ситуацијом у Србији и широм света."

 

Мере које је компанија предузела у Србији део су великог међународног програма солидарности Лореал Групе који је покренут као подршка сузбијању  глобалне пандемије корона вируса. Више од 70% фабрика Лореал широм света помаже у борби против ове здравствене кризе производњом гелова за чишћење руку. До сада је произведено око четрдесет милиона јединица које су дистрибуиране у преко тридесет земаља. Више од 40% тих производа Лореал је донирано угроженим групама становништва, здравственим радницима, апотекама, као и партнерима и запосленима у продавницама прехрамбених производа и робе широке потрошње широм света.