Aa

Aa

Отворена ординација за медицинско врештачење у Рашкој

Отворена ординација за медицинско врештачење у Рашкој

Читај ми

РАШКА - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин отворио је данас ординацију за медицинско вештачење у којој ће лекари ПИО фонда вршити специјалистичке прегледе и том приликом навео да министарство постоји да би било на располагању људима и што ближе корисницима.

Како је рекао, то значи да ће у Рашкој, у којој живи 5.160 пензионера и још близу 7.000 осигураника, моћи да се обавља вештачење за туђу негу и помоћ.

Према његовим речима, то значи да они којима је помоћ потребна више неће морати да прелазе стотинак километара до Краљева, већ ће све своје потребе моћи да задовоље у свом месту.

''Није ни хумано ни много логично да људи који не могу без туђе неге и помоћи морају да путују стотину километара да би то и доказали, односно, да би се то и проверило. Од данас то више неће морати да раде'', рекао је Вулин.

Он је подсетио да министарство на чијем је челу и постоји да би било на располагању људима и што ближе корисницима.

''Политика ПИО фонда је управо таква и ми се трудимо да где год можемо смањимо растојање између потреба, права наших корисника и њихове реализације'', рекао је Вулин.

У касу ПИО фонда уплаћено 1,8 милијарди динара више

Захваљујући повећаном запошљавњу и бољем раду привреде, односно већем броју пријављених на обавезну евиденцију ПИО фонда закључно са 17. мартом у касу ПИО фонда уплаћено је 1,8 милиијарди динара више него што је било предвиђено планом за ову годину, изјавио је министар Александар Вулин.

Како је рекао министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, то је повећање за око 2,3 одсто.

''Захваљујући томе ПИО фонд је из буџета Владе Србије за дотације за пензије до сада повукао скоро шест милијарди динара'', рекао је Вулин.

Наводећи да су прошле године пензије дотиране са неких 35 одсто, а да је било планирано 37, он је истакао да се нада да ће ове године то бити 33,6 одсто.

''Како се буде повећавало запошљавање, како будемо имали више пријављених и како се будемо ефикасније борили против рада на црно тако ћемо имати више новца и за овакве могућности. Исто тако ћемо имати више новца да трошимо за пензионерски стандард и моћи ћемо да побољшамо квалитет живота свих нас'', рекао је Вулин.