Aa

Aa

Одржана четврта седница Координационог тела за праћење токова из области економских миграција у Републици Србији

Одржана четврта седница Координационог тела за праћење токова из области економских миграција у Републици Србији

Читај ми

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања урадило је Први извештај о раду Координационог тима који садржи податке о активностима за период од фебруара до маја 2019. године и постигнутим резултатима, као и закључке у циљу унапређења рада на праћењу токова економских миграција, саопштио је министар Ђорђевић на четвртој седници Координационог тела.

 

Министар је истакао да је на основу Одлуке о оснивању Координационог тела за праћење токова из области економских миграција у Републици Србији, Координационo тeло у обавези да на сваких 90 дана подноси извештај о свом раду Влади Републике Србије, што је у процедури.

 

„Економске миграције део су светских дешавања и представљају проблем не само у Србији, него у целом свету. Свесни чињенице да ће приступањем Србије у ЕУ и отварањем граница овај проблем постати већи, Влада Србије је, на предлог Министарства формирала Координационо тело, који чине еминентни стручњаци из различитих области и тиме учинила значајан корак ка спречавању миграција“, рекао је Ђорђевић и додао да је одржан и састанак са представницима ГИЗ-а који желе да пруже одређену подршку у раду Координационог тела.

 

Министар је истакао да Република Србија има капацитет да изгради модерну и економски стабилну државу у којој ће млади остати и градити своју будућност. Како каже, циљ Владе је да се они држављани, који су отишли из Србије врате у своју земљу, али и да страни држављани својим знањем и радом помогну у изградњи боље и јаче Србије.

 

Професор др Владимир Гречић на седници је одржао и презентацију која је усмерена на миграције младих, као једном од аспеката миграција, након чега је уследила и дискусија на исту тему.