Обилазак Установе за децу и младе Сремчица

Обилазак Установе за децу и младе Сремчица

Читај ми

В.д. помоћника министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Сектору за бригу о породици и социјалну заштиту Милош Јанковић и начелница Одељења за инспекцијски надзор Биљана Зекавица, уз пратњу представника медија обишли су данас Установу за децу и младе Сремчица.

 

"Министарство је ове године определило 78 милиона динара за побољшање услова живота корисника и запослених у Дому Сремчица. У складу са могућностима залагаћемо се да буџетска средства буду већа и да уз сагласност Владине комисије обезбедимо додатни кадар како би услуга и брига о корисницима била на бољем нивоу", истакао је помоћник министра Милош Јанковић.

 

Дом Сремчица је само једна од установа социјалне заштите овог типа која је у процесу добијања лиценце чији је оснивач Република или Покрајина, а Министарство у том смислу издваја средства у циљу достизања бољег квалитета стандарда.

 

Министарство је, како је већ најављено, започело са уређењем дворишта, ангажовањем стручних људи у сврху оплемењивања простора и асфалтирањем стаза у склопу установе, како би се  олакшало кретање корисника, а планирано је решавање проблема гасификације у сарадњи са Београдском електраном.