Aa

Aa

Министри Вулин и Удовичић отворили легендарну трку на Ушћу

Министри Вулин и Удовичић отворили легендарну трку на Ушћу

Читај ми

БЕОГРАД - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин и министар омладине и спорта Вања Удовичић отворили су данас легендаррну кружну ауто трку "Награда Београда 2015", која се на Ушћу вози уз учешће око 100 возача из Хрватске, Мађарске, Словеније, Бугарске, Македоније, Грчке, Турске, БиХ, Румуније, Црне Горе и Србије.

"Надам се да више нећемо имати паузу на тркама на Ушћу, да ћемо увек остављати добар утисак гостима који дођу из целог света.

Београд без Ушћа није исти. Навикли смо да овде постоје трке. На Ушће долази најбоље што имамо, као и најбоља имена ауто-мото спорта. АМШ се враћа тамо где му је место, да води рачуна о ауто спорту, не само о бизнису И помоћу на путу, већ и о овом спорту. Ово је и туристичка атракција, драго ми је да се оволико људи окупило", рекао је Вулин на отварању.

Министар Удовичић је нагласио да је трка на Ушћу значајан симбол Београда.

"Драго ми је што имам прилику да отворим легендарну кружну ауто трку. Пре свега, радује ме што се ова манифестација, после велике паузе, поново одржава од прошле године, зато што је ова трка, поред тога што је атракција за љубитеље аутомобилизма, значајан симбол главног града", рекао је министар омладине и спорта на отварању.

Министарство омладине и спорта подржало је ову манифестацију као традиционално европско такмцицење које се, бодује за пласман Централно-европске зоне, као и за националне шампионате Србије, БиХ и Хрватске.

На одушевљење заљубљеника у ауто спорт ове године се одржавају трке у свим класама и дисциплинама, а самим тим и класа чувеног "фиће".

Победник друге дивизије је Дарко Божиловић, који је маестрално возио 22 круга на стази дугој 2.310 метара.

Друго место припало је Немањи Миловановићу, а треће Драгану Чоловићу.

Више стотина гледалаца уживало је у бравурама Божиловића који је од старта до циља био супериоран, а од 12 возача на старту, трку је завршило њих шесторица.